REUTERS

Про це повідомив на прес-конференції в Києві координатор гуманітарних програм Спілки самаритян Німеччини Міхаель Шнац, передає кореспондент УНІАН.

Зокрема, в рамках співпраці з громадською благодійною Спілкою самаритян України реалізується даний проект допомоги вимушеним переселенцям на зимовий період.

«Ми впроваджуємо проект допомоги внутрішнім переселенцям, сума якого становить 500 тис євро. В рамках цього проекту буде надано допомогу 12 тис. переселенцям, вже роздано 1000 комплектів зимового одягу і для 500 осіб передбачається оренда житла на зиму», - повідомив Шнац.

Відео дня

Проект передбачає надання допомоги у вигляді щомісячних продуктових наборів для 4500 осіб, закупівлю зимового одягу для однієї тисячі осіб, оренди придатного для проживання приміщення в зимовий період для 500 осіб, а також допомогу у наданні первинної медичної допомоги. 

«Наша співпраця триває, і наступною акцією стане збір коштів для організації заходу до Дня Святого Миколая, вже підготовлено 5400 подарунків для дітей», - зазначив координатор, додавши, що німецька благодійна організація має намір і далі продовжувати співпрацю з українською стороною.

В ході прес-конференції Шнац урочисто передав виконавчому директору Київського об`єднання Спілки самаритян України Світлані Левковській чек на 50 тисяч євро, з яких 30 тис євро будуть передані дітям-сиротам з Будинку дитини міста Ворзель (Київська обл.), а інша сума є першим траншем допомоги внутрішнім переселенцям.

Читайте такожКлімкін закликав Німеччину прискорити надання допомоги Україні

Він також нагадав, що раніше самаритяни Німеччини, Данії, Польщі, Латвії та інших країн зібрали 30 тис євро на реабілітацію постраждалих в ході акцій протесту учасників Єромайдану.

Спілка самаритян Німеччини налічує 1,2 млн осіб.

Як повідомляв УНІАН, загальна кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні становить понад 498,3 тис. осіб, у тому числі 129,4 тис. дітей більше 106 тис. інвалідів та осіб похилого віку.

За даними ООН, у зоні бойових дій на сході України залишаються близько 5,2 млн осіб.

Станом на 25 листопада, за даними ООН, в результаті конфлікту на сході України загинули 4,36 тис. осіб, ще понад 10 тис. осіб були поранені.

Довідка УНІАН. Спілка самаритян України Київське об`єднання створено з ініціативи Спілки робітничих самаритян міста Мюнхен (Німеччина) як недержавна незалежна громадська благодійна організація.

Спілка самаритян України (Київ) була створена у квітні 1993 року, основна мета якої надання допомоги у сфері охорони здоров`я і соціального захисту населення.

Самаритянські громади в Європі є економічно незалежними організаціями, які фінансуються за рахунок членських внесків, пожертвувань, субсидій та відшкодувань за надані послуги з фондів медичного і соціального страхування.