Найєм назвав цей законопроект "мародерством" / фото УНІАН

Нардеп Мустафа Найєм жорстко розкритикував законопроект 6688, який розширює можливості для блокування інтернет-ресурсів.

Про це він написав у блозі на "Українській правді". "Я не буду голосувати за цей законопроект. Так, війна диктує свої правила і нам треба захищати свій інформаційний простір. Але цей закон не про захист національної безпеки. Цей закон – свідоцтво імпотенції правоохоронних органів. І у мене є залізний аргумент. За чотири роки війни керівники всіх без винятку правоохоронних органів в тій чи іншій формі неодноразово звинувачували журналістів та окремі ЗМІ у підриві національної безпеки і обороноздатності країни", - написав нардеп.

Читайте також"Жорстока цензура інтернету": експерт розповів про небезпеку законопроекту щодо блокування сайтів

Відео дня

Раніше Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони рекомендував парламенту прийняти в першому читанні проект закону про блокування сайтів.

Як повідомляв УНІАН, законопроект №6688 вносився до порядку денного сесії парламенту в липні 2017 року, але тоді депутатам не вистачило голосів для цього. 21 червня 2018 року законопроект №6688 був успішно внесений до порядку денного Верховної Ради для розгляду на поточній сесії.

Обговорюючи законопроект №6688 25 червня представники інтернет-спільноти України заявили, що прийняття такого закону спричинить ряд негативних наслідків, які суттєво вдарять за рівнем свободи в інтернеті, а також стане підставою для монополізації ринку надання послуг з доступу до Всесвітньої мережі.