REUTERS

Президент Росії Володимир Путін у своєму посланні до Федеральних зборів РФ 4 грудня замість визнання своєї помилкової стратегії щодо Україниповторював давні твердження.

Про це заявив заступник глави Адміністрації президента України з питань міжнародних відносин Валерій Чалий на брифінгу в п'ятницю, передає Українська правда.

Коли його попросили прокоментувати виступ Путіна, він сказав:

Відео дня

"Нічого нового. Я, очевидно, хотів би почути справді розуміння величезної стратегічної геополітичної помилки, яка сьогодні робиться Російською Федерацією - на мій погляд, проти інтересів росіян, російських народів, які населяють Росію, - на майбутнє".

Читайте такожЖести Путіна говорять про те, що він сам не вірить у свої слова - психолог

"Росія залишиться на наших північних кордонах - у тому чи іншому вигляді в майбутньому, в довгостроковій перспективі. Тому знаходити рішення нам потрібно", - сказав Чалий.

"Але при цьому сподівання, що можна діяти в 21 столітті методами 20-го, пояснення своєї ролі... або спроба зробити іншу роль, яку можна навіть сприйняти в Росії в майбутньому, через порушення прав сусідів - це абсолютно руйнівна політика, яка не приведе до результату", - сказав він.

"Але, на жаль, вчора ми не почули жодних нових сигналів, це - продовження тієї старої лінії, яка була раніше", - додав Чалий.

Він сподівається, що "чіткі, ефективні, консолідовані дії міжнародного співтовариства змусять все-таки робити певні висновки".