Кабмин отменит лицензирование лекарств из ряда стран \ Фото: k-istine.ru

Зокрема, у Верховну Раду буде внесено законопроект про фактичне визнання всіх лікарських засобів та медичних препаратів, які пройшли реєстрацію в Євросоюзі, США, Канаді, Австралії і Японії, повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Читайте такожКвіташвілі хоче побудувати систему надання медичної допомоги в Україні "з нуля"

"Реформа системи охорони здоров'я. Почну з найболючішого - це ліки. Тут ми йдемо на безпрецедентний крок - в парламент вноситься законопроект про фактичне визнання всіх лікарських засобів та медичних препаратів, які пройшли реєстрацію в низці країн ЄС, США, Канаді, Австралії і Японії. Це означає, що ми скасовуємо бюрократичну і корупційну реєстрацію лікарських засобів та медичних препаратів, які пройшли відповідну реєстрацію та ліцензування в цих країнах", - зазначив Арсеній Яценюк.

Відео дня

Крім того, за словами прем'єра, Кабінет міністрів має намір вивести з Міністерства охорони здоров'я низку функцій по закупівлі лікарських засобів та медичних препаратів і передати їх у систему ООН. Як зазначив Арсеній Яценюк, "ряд вакцин і спеціальних медичних препаратів будуть закуповуватися за схемою і моделлю через систему ООН".