Фото www.kavkaz-uzel.ru

Про це сказав новий міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі під час брифінгу після того, як Рада затвердила склад нового уряду, передає ТСН.

"Я працюю в групі експертів, які розробляють стратегію реформування охорони здоров'я в Україні, починаючи з вересня цього року. Я знаю проблему із закупівлями, яка була, що закупівлі провалилися і потрібно було приймати екстрені заходи і уряду, і міністерству", - сказав він.

"Я думаю, ця проблема вирішується. Треба просто відкрити систему держзакупівель. Зараз у вас закрита система. Виникають "олігополіі", навіть не монополії, а "олігополіі", які один з одним спілкуються і самі роблять ціноутворення. Це не нове явище, ця система є в деяких європейських країнах, в колишніх радянських країнах", - додав Квіташвілі.

Відео дня

Читайте такожКвіташвілі: Будемо намагатися безболісно модернізувати систему охорони здоров'я України

На думку міністра, успішна боротьба з корупцією в держзакупівлях лежить через прозорість і відкритість для всіх компаній, які можуть якісно працювати в цій сфері.

Також Квіташвілі додав, що вже почалися переговори з ЮНІСЕФ та іншими міжнародними організаціями, які можуть допомогти при закупівлями спеціальних медикаментів.

"Таким шляхом йдуть багато держав, включаючи Грузію", - сказав він і зазначив, що в Україні буде "абсолютно нова система держзакупівель".