Народний депутат навела аргументи на захист проекту бюджету / Фото УНІАН

Сьогодні немає альтернативи ухваленню непопулярного, але необхідного в цих умовах бюджету, який дозволяє виділити 86 млрд на безпеку, підвищити ренти, оподаткувати суспільну діяльність та ввести трансферне ціноутворення.

Про це говориться у розповсюдженій сьогодні заяві заступника керівника парламентської фракції «Народний фронт» Вікторії Сюмар.

Читайте такожКабмін готує нові податкові правила, які вдарять по кишені звичайних українців

Відео дня

«Бюджет не подобається тим, хто хотів радикальних реформ, тобто скорочення та звільнення всього і всіх, і ще більше не подобається тим, хто постраждає від скорочення соціальних виплат», - зазначила Сюмар.

«Аргументи Уряду для перших: не може країна у війні радикально скоротити податки, бо тоді виникають податкові ями, що унеможливлює як базові соціальні виплати, так і витрати на армію, що робить країну надзвичайно вразливою. Відсутність дієздатної армії та соціальні бунти – це мрія ворога», - заявила народний депутат.

Вона також навела аргументи для другої частини критиків: «країна втратила з Кримом та Донбасом 20% економіки, через війну неможливий приток інвестицій та успішна приватизація».

«Тому альтернативи «затягуванню пасків» та скорочення багатьох пільг не існує», - наголосила Сюмар у своїй заяві.

Читайте такожПрожитковий мінімум і мінімалку за проектом бюджету підвищать у грудні 2015 року

Водночас народний депутат звернулася до колег з фракцій коаліції, «які так завзято критикують бюджет»: «Варто нагадати - це наша спільна відповідальність: доопрацювати бюджет та зміни до Податкового кодексу, розробленого коаліційним Урядом, до якого входять представники всіх фракцій коаліції, внести поправки, прийняти бюджет і спільно пояснити людям, чому в нас немає іншого виходу».

На переконання заступника керівника парламентської фракції «Народного фронту», заяви членів коаліції про неприйняття бюджету дають один невтішний політичний сигнал, що коаліції де-факто немає.

«Чергову політичну кризу з розвалом коаліції можемо і не пережити. Іншої альтернативи, аніж як домовитися між собою, в нас немає», - резюмувала народний депутат.