Завод "Кузня на Рибальському" (колишня назва - "Ленінська кузня") змінить власника / фото УНІАН

Фонд "Прайм ессетс кепітал", який управляє активами Петра Порошенка, збирається продати суднобудівний завод "Кузня на Рибальському".

Про це повідомив речник президента України Петра Порошенка Святослав Цеголко на сторінці в Facebook.

За його словами, фонд досяг принципової угоди про продаж підприємства вітчизняному покупцеві. "У разі, якщо Антимонопольний комітет надасть згоду і будуть вирішені всі формальності, угоду підпишуть та реалізують", - зазначив Цеголко.

Відео дня

Цеголко також нагадав, що у січні 2016 року Петро Порошенко передав свій найбільший актив - компанію "Рошен" - у довірчу власність Rothschild. "У квітні минулого року менеджмент "Рошен" закрив у Росії Липецьку кондитерську фабрику і згорнув виробництво. Щодо Севастопольського морського заводу у Криму, який теж належав Порошенку, то він був конфіскований окупантами", - зазначив речник Порошенка.

"Жодних "аграрних чи крохмальних бізнесів у РФ", про які безпідставно та неправдиво твердять опоненти, у Петра Порошенка нема", - заявив Цеголко.

Нагадаємо, напередодні сорок нардепів підписали лист президенту Петру Порошенку з закликом особисто підтвердити або спростувати інформацію про наявність у нього незадекларованого майна, корпоративних прав та коштів в офшорних юрисдикціях і ухилення від оподаткування в Україні. Парламентарії також просять відповісти на інформацію про володіння незадекларованим зерновим і крохмальним бізнесом у РФ, про зловживання президентом владою з метою виграшу тендерів на постачання української армії за завищеними цінами обладнання, виробленого підконтрольними йому підприємствами.