Верховна Рада продовжила чинність закону про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі по 31 грудня 2019 року / фото facebook.com/pg/DPSUkraine

Верховна Рада ухвалила президентський закон про внесення зміни до статті 1 закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" (№ 9153), яким продовжила чинність цього закону по 31 грудня 2019 року.

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 245 народних депутатів із 365 зареєстрованих у сесійній залі.

Крім того, проти проголосували 62 депутата, 10 — утрималися, а 48 не голосували.

Відео дня

Від “Блоку Петра Порошенка” “за” проголосували 107 депутатів, від “Народного фронту” - 62, від “Опозиційного блоку” - 37, від групи “Відродження” - 15, від групи “Воля народу” - 10, а від позафракційних — 14.

У той же час, фракції “Самопоміч”, “Батьківщина” та "Радикальна партія" не підтримали цей закон жодним голосом.

Законом встановлюється, що, відповідно до закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", тимчасово, з дня набрання ним чинності з урахуванням положень закону "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей" на строк до 31 грудня 2019 року включно запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, до яких належать райони, міста, селища, села, що визначаються рішенням Верховної Ради.

Читайте такожВР планує сьогодні розглянути законопроекти про українську мову (наживо)

Ухвалений закон набирає чинності з дня його опублікування.

Як повідомляв УНІАН, 6 жовтня 2017 року Верховна Рада ухвалила президентський закон "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей", яким ще на рік було продовжено чинність закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", що був ухвалений в 2014 році.

15 вересня 2018 року спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер наголосив, що продовження чинності закону про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі сприятиме збереженню санкцій ЄС проти Росії.

2 жовтня президент України Петро Порошенко звернувся до Верховної Ради з проханням до 31 грудня 2019 року продовжити чинність закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", термін дії якого спливає 10 жовтня 2018 року.

Сьогодні, 4 жовтня, народних депутатів закликав продовжити чинність закону міністр закордонних справ Павло Клімкін. За його словами, це потрібно для консолідації міжнародної коаліції навколо України.