Завтра в Україні відзначають День захисника / фото УНІАН

Президент Петро Порошенко наголошує, що українська армія локалізувала конфлікт на Донбасі, тримає оборону та зупиняє агресора.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко сказав на урочистостях із нагоди посвяти в курсанти першокурсників Херсонської державної морської академії.

Президент підкреслив, що «Україна нарешті має армію, яка здатна зупинити агресора». Він зазначив, що вчора переконався у цьому на Донбасі під час військових навчань, в ході яких ВМС на узбережжі Азовського моря із застосуванням бронетехніки, винищувачів, бомбардувальників, штурмових ударних гелікоптерів, морської піхоти, сил Нацгвардії та прикордонників відбивали напад умовного противника.

Відео дня

«Вони продемонстрували дуже високу професійність», - наголосив глава держави.

Читайте такожПорошенко заявив, що День захисника України не є виключно чоловічим святом

Порошенко також зазначив, що вчора побував у Широкиному, за 650 метрів від ворожих позицій, де морські піхотинці тримають оборону та зупиняють агресора.

«Армія, яка звільнила більшу частину території Донбасу, що була окупована навесні 2014 року, армія, яка локалізувала конфлікт, є запорукою повернення політико-дипломатичним шляхом Донбасу в Україну і України - на Донбас», - підкреслив президент.

За словами глави держави, створення сильної армії є обов’язком перед прийдешніми поколіннями українців.