Геращенко / Фото: УНИАН

Про це в ефірі одного з українських каналів заявила народний депутат Ірина Геращенко, повідомляє прес-служба партії УДАР.

Депутат зазначила, що ще у квітні разом з Віталієм Кличком вона написала депутатське звернення до ГПУ та інших відповідних органів щодо винесення свідомо неправомірних вироків київськими судами проти активістів Майдану у січні минулого року, і тільки сьогодні її викликали до головного слідчого управління Генпрокуратури давати свідчення про ці події.

«Я вважала, що цей виклик прокуратури – остання крапка в слідстві, свідчення депутата-очевидця тих подій. Я була шокована, коли дізналася, що в Єдиний реєстр досудових розслідувань наше звернення занесли тільки 7 травня, і я була другою людиною в списку, з ким хотів поговорити слідчий. Більше того, цю справу відкрили не за ініціативою самої Генпрокуратури, яка мала б наглядати за дотриманням закону, а лише після нашого депутатського запиту. Очевидно, це свідчить про незадовільний рівень розслідувань», - наголосила Геращенко.

Відео дня

Читайте такожДепутати готові дати Яремі 2 місяці на розслідування злочинів проти Майдану

За її словами, суспільство та депутатський корпус повинні тиснути на правоохоронні органи, щоб вони активніше проводили розслідування.

«Ми не будемо дивитися на те, що правоохоронні органи очолюють наші колишні колеги, і робитимемо все для того, щоб ці розслідування і процеси були пришвидшені, щоб кожен, хто тоді штампував вироки, був звільнений, і ніколи більше не міг би працювати ні в прокуратурі, ні в суді, і обов’язково поніс покарання», - підкреслила Геращенко.

.