Ілюстрація / REUTERS

Російська сторона в Мінську на переговорах Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі не відповідає згодою на пропозицію України щодо обміну засуджених в Україні росіян на українських політичних в'язнів.

Про це перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко повідомила у Facebook з посиланням на новопризначеного представника України в ТКГ Євгена Марчука.

Читайте такожМосква повністю заблокувала питання звільнення заручників – Геращенко

Відео дня

"Щодо заручників, то українська сторона готова помилувати злочинців, причетних до злочинів проти територіальної цілісності, заради звільнення заручників з окупованого Донбасу, і передати росіянам їх криміналітет в обмін на політв’язнів Кремля. Поки що позитивних сигналів на ці пропозиції немає, на жаль. Також ОРДЛО не готові до переміщення ув’язнених, не пов’язаних з конфліктом. Українська сторона пропонувала здійснити таке переміщення 27 листопада", - заявила вона.

Як повідомляв УНІАН, 15 листопада Геращенко повідомила, що Україна готова віддати Росії більш як 60 сепаратистів, що вчинили злочини проти української державності, та більш як 20 росіян, засуджених в Україні, задля звільнення українських заручників і політичних в'язнів.