РК "Іскандер" / фото defence.ru

Міністр оборони Степан Полторак заявляє, що Росія розгорнула поблизу кордонів з Україною ракетні комплекси «Іскандер», що можуть нести ядерні боєголовки.

Про це він сказав під час підсумкової зустрічі з військовими аташе іноземних держав, акредитованими в Україні.

Читайте такожНа Кримському мосту помітили колону військової техніки (фото, відео)

Відео дня

«Для чого вони розмістили ракетні комплекси «Іскандер» неподалік наших кордонів, значно збільшивши ймовірний радіус ураження нашої території? Зараз ми спостерігаємо просто величезну кількість накопиченої російської зброї на нашому кордоні», - написав міністр у Facebook.

За його словами, провокація у Керченській протоці, хоча переміщення української корабельної групи відбувалося згідно з усіма нормами міжнародного права, росіянам потрібна була для подальшого здійснення відкритої агресії щодо України.

Тому, на переконання Полторака, запровадження в окремих регіонах воєнного стану у доволі м’якій формулі є адекватною відповіддю на ті загрози українській державності, які існують на цей момент.

Як повідомляв УНІАН, 25 листопада кораблі ФСБ Росії заблокували проходження в Керченську протоку українському буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських суднах, які вже поверталися в Одесу, так і не отримавши інформації про можливості проходження через протоку. Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців.