Ілюстрація / REUTERS

Спеціальний представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер зустрівся 18 грудня в Києві з міністром оборони України Степаном Полтораком.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Зазначається, що сторони обговорили питання регіональної безпеки, ситуацію в Азово-Чорноморському регіоні та мілітаризацію Росією Криму та окупованих районів Донбасу.

Відео дня

Полторак повідомив Волкеру, що станом на 18 грудня виконано більшість заходів, запланованих в зв'язку з введенням військового стану.

Глава Міноборони подякував США за стійку позицію в питанні підтримки України і висловив сподівання щодо подальшої підтримки з боку США у звільненні українських військовослужбовців, які незаконно утримуються у російській в’язниці.

Читайте такожВолкер: усі добре розуміють, що РФ є агресором щодо українських військових моряків

Як повідомляв УНІАН, 18 грудня Генасамблея ООН підтримала проект резолюції «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та м.Севастополь (Україна), а також частин Чорного та Азовського морів». Документ підтримали 66 країн, проти проголосували 19 країн, утрималися 72.

У резолюції висловлюється наполегливий заклик до Російської Федерації вивести її війська з окупованої української території Криму та припинити окупацію українських територій.

Також висловлена серйозна стурбованість щодо мілітаризації Криму Російською Федерацією як державою-окупантом.

Крім того, висловлюється «найсерйозніша стурбованість щодо небезпечного загострення напруженості та невиправданого застосування сили Російською Федерацією проти України, в тому числі проти трьох суден Військово-морських суден Збройних сил України 25 листопада 2018 року в Чорному морі». Країни-підписанти резолюції закликали РФ безумовно та негайно звільнити кораблі, екіпажі та техніку.