Росія має намір втручатися в український виборчий процес, заявив екс-посол США в Україні / Ілюстрація REUTERS

Кремль планує втручання у виборчий процес в Україні по декількох каналах, заявив екс-посол США в Україні, директор Євразійського центру при Атлантичній раді США Джон Гербст.

Читайте такожСША запропонували Києву прийняти декілька кораблів для ВМС України – екс-посол

В інтерв'ю тижневику «Новое время» експерт припустив, що напередодні виборів від РФ слід очікувати актів агресії та кібератак.

Відео дня

«Я впевнений, що Росія планує мультиканальне втручання у передвиборчий процес в Україні, як це було в Криму в лютому 2014 року. Ми вже бачимо локальну агресію на землі і на морі. Без сумніву, будуть цифрові атаки, акції масової дезінформації, будуть спроби створювати псевдоавтономні утворення, як це було зі спробою створити "Одеську народну республіку", на жаль, припускаю продовження замовних вбивств активістів напередодні виборів», - зазначив він.

«Я не думаю, що ми побачимо масову і відкриту інтервенцію Росії в Україну. З іншого боку, вона і так триває вже п'ять років. На саміті G20 в Аргентині Володимир Путін сказав, що не буде вести переговори з чинним президентом України. Тобто це своєрідний меседж українцям від нього: хочете миру — не обирайте Петра Порошенка», - зазначив екс-посол.

За словами дипломата, сам факт подібної заяви - вже знак втручання в український виборчий процес.

«Ескалація війни біля берегів Керчі — ще одна ознака впливу на вибори», - уклав він.

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати допоможуть Україні у протидії можливому російському втручанню в президентські і парламентські вибори, які відбудуться в 2019 році.

Читайте повне інтерв'ю Джона Гербста у свіжому випуску журналу «Новое время» №47 (223).