Володимир Путін / REUTERS

Президент РФ Володимир Путін заявив, що відносини між Україною і Росією не залежать від персоналій глав держав.

Про це він сказав на прес-конференції в Москві, відповідаючи на питання власного кореспондента УНІАН з приводу того, що в умовах відмови Путіна вести переговори з президентом України Петром Порошенком чи не вийде, що прямий контакт між главами двох країн налагодиться тільки після зміни Путіним місця роботи.

«Як врегулювати відносини (між Росією і Україною), хто залишиться при владі, хто не залишиться. Справа не в персоналіях. Справа у ставленні до людей», - сказав Путін.

Відео дня

«Поки в київських коридорах влади знаходяться русофоби, не розуміють, у чому інтерес власного народу, така ненормальна ситуація (у відносинах між РФ і Україною) буде продовжуватися, незалежно від того, хто перебуває при владі в Кремлі», - додав він.

Читайте такожПутін на прес-конференції - журналісту УНІАН: ви хочете влаштувати скандал?

Путін стверджує, що хотів би, «щоб на всій території України, в тому числі, і на Донбасі, були мир і процвітання».

«Ми зацікавлені в цьому, тому що Україна залишається одним із наших найбільших торгово-економічних партнерів. Торговий оборот між Росією і Україною, незважаючи на всі зусилля сьогоднішніх київської влади, зростає. У тому числі виріс за минулий рік», - сказав Путін.

При цьому він заявив, що спроби вирішити питання політичного характеру з допомогою сили, а «ми бачимо це протягом декількох років з боку сьогоднішньої київської влади, і це відбувається до сих пір, - приречені на провал. Ось це треба зрозуміти».

Як повідомляв УНІАН, Путін висловився про можливість обміну полонених українських моряків. Заявив, що лідер організації «Український вибір» Віктор Медведчук у Москві ставив питання про обмін українських моряків, це питання буде обговорюватися після завершення кримінальної справи.

Нагадаємо, у четвер, 20 грудня, в Москві проходить щорічна велика прес-конференція президента РФ Володимира Путіна. В цьому році акредитовано рекордну кількість журналістів — близько 1700.