Ілюстрація REUTERS

Росія доповнила антиукраїнський санкційний список ще більш ніж 200 фізичними і юридичними особами.

Читайте такожРосія розширила антиукраїнський санкційний список

Про це УНІАН повідомили в прес-службі уряду Росії. «Підписаною постановою списки фізичних та юридичних осіб, щодо яких застосовуються спеціальні економічні заходи, розширено загалом більше ніж на 200 осіб і організацій», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Сьогодні прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про розширення списку фізичних і юридичних осіб з України, щодо яких вводяться санкції.

«Список фізичних і юридичних осіб України, щодо яких застосовуватимуться спеціальні обмежувальні заходи, розширено. Я підписав відповідну постанову. Це зроблено для захисту інтересів російської держави, компаній і громадян Росії», - повідомив Медведєв.

Як повідомляв УНІАН, 22 жовтня президент Росії Володимир Путін підписав указ «Про застосування спеціальних економічних заходів у зв'язку з недружніми діями України щодо громадян і юридичних осіб Російської Федерації».

Уряду РФ було доручено визначити переліки фізичних і юридичних осіб, щодо яких застосовуються санкції.

1 листопада Росія ввела санкції щодо 322 громадян і 68 компаній з України.

Серед фізичних і юридичних осіб, на яких поширюються санкції - судді Конституційного суду України, депутати Верховної Ради VIII скликання, великі українські підприємці, чиновники Адміністрації президента України, керівники органів виконавчої влади і великих українських компаній, юридичні особи, які контролюються найбільшими бізнесменами України (повний список).

У відповідній постанові вказується, що вона спрямована «на протидію недружнім діям щодо російських громадян і юридичних осіб з боку України і на нормалізацію двосторонніх відносин». При цьому уряд РФ залишає за собою право відміни введених спеціальних економічних заходів у разі скасування Україною обмежувальних заходів, введених відносно російських громадян і юридичних осіб.