Кабмін ухвалив стратегію інформаційної реінтеграції окупованого Кримського півострова / Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України схвалив стратегію інформаційної реінтеграції Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне розпорядження ухвалено на засіданні уряду.

Читайте такожРФ перехопила розвідувальний літак США, що патрулював Крим

Відео дня

Як зазначила радник міністра інформаційної політики Юлія Каздобіна, документ має на меті створення інформаційними інструментами передумов для відновлення територіальної цілісності та суверенітету над тимчасово окупованою територією АР Крим та міста Севастополь, сприяння захисту прав і свобод громадян України.

Нагадаємо, Генасамблея ООН на засіданні 22 грудня підтримала резолюцію, в якій засуджуються порушення прав людини в окупованому Криму.  Серед тих, хто підтримав резолюцію - США, країни Євросоюзу, Туреччина і Японія. Проти документу проголосували, серед інших, Росія, Білорусь, Китай, Індія, Сербія, Сирія, ПАР, Нікарагуа і Венесуела.  У документі згадали про українських політв'язнів Олега Сенцова та Володимира Балуха. 

Як повідомляв УНІАН, 18 грудня Генасамблея ООН підтримала проект резолюції «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та м.Севастополь (Україна), а також частин Чорного та Азовського морів».  

Документ підтримали 66 країн, проти проголосували 19 країн, утрималися 72. У резолюції висловлюється наполегливий заклик до Російської Федерації вивести її війська з окупованої української території Криму та припинити окупацію українських територій.   Також висловлена серйозна стурбованість щодо мілітаризації Криму Російською Федерацією як державою-окупантом.