Ілюстрація / REUTERS

Україна запроваджує санкції проти археологів за незаконні розкопки в тимчасово окупованому Криму.

Про це міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш повідомив у Twitter.

«Україна застосовує санкції не лише до політиків чи бізнесменів РФ. В списку і археологи, які незаконно проводили розкопки в Криму», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожРНБО продовжила обмеження на в'їзд до України чоловіків-громадян Росії - Яровий

«Name and shame» - ще один принцип: ми говоримо про осіб, які порушують режим окупованих територій, і ширимо негативний імідж серед організацій, що з ними працюють», - додав Черниш.

Як повідомляв УНІАН, 26 грудня Рада національної безпеки і оборони України підтримала запровадження додаткових санкцій щодо фізичних та юридичних осіб Російської Федерації.

"За результатами обговорення питання "Щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" вирішено підтримати запровадження санкцій, насамперед, щодо юридичних та фізичних осіб - російських компаній, бізнесменів, політиків та депутатів, працівників силових структур, які активно підтримували чи сприяли агресивним діям проти України", - повідомила прес-служба РНБО.

Крім того, запроваджено обмежувальні заходи проти організаторів так званих "виборів" на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також щодо військових, суддів та правоохоронців, причетних до незаконного захоплення українських моряків під час акту агресії РФ проти України в Керченській протоці 25 листопада та незаконного утримання їх у російських в’язницях.