Ілюстрація / REUTERS

Рада національної безпеки і оборони України запровадила додаткові санкції щодо фізичних та юридичних осіб Російської Федерації.

Таке рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні, повідомляє прес-служба РНБО.

Читайте такожПорошенко оголосив про припинення воєнного стану в Україні

Відео дня

"За результатами обговорення питання вирішено підтримати запровадження санкцій, насамперед, щодо юридичних та фізичних осіб - російських компаній, бізнесменів, політиків та депутатів, працівників силових структур, які активно підтримували чи сприяли агресивним діям проти України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що запроваджено санкції проти осіб які брали участь в організації незаконних виборів на окупованих територіях Донбасу, а також щодо військових, суддів та правоохоронців, причетних до незаконного захоплення українських моряків під час акту агресії РФ проти України в Керченській протоці та незаконного утримання їх у російських в'язницях.

Як повідомляв УНІАН, 25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна й захопили два малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу", разом із 22 моряками та 2 співробітникам СБУ.

СБУ та військова прокуратура оголосили підозри прикордонникам ФСБ Росії та військовослужбовцям Збройних сил РФ, які здійснили напад на українських моряків.