У Львові відзначили День народження Бандери / Facebook - Львівська міська організація ВО "Свобода"

У Львові сьогодні відбулися заходи з нагоди 110-ї річниці від дня народження Степана Бандери.

Читайте також110-річниця з дня народження Бандери: цікаві факти з життя найвідомішого націоналіста України

Як передає кореспондент УНІАН, урочисті заходи вшанування пам'яті голови Проводу ОУН, Героя України з нагоди 110-ї річниці від дня його народження, розпочалися біля пам’ятника Бандері на площі Кропивницького.

Відео дня

Очільники області та міста поклали квіти до підніжжя пам’ятника, після чого відбулась спільна молитва та громадське віче.

Участь у ньому взяли представники громадськості, націоналістичних організацій, студентська молодь та мешканці області. Загалом, понад півтисячі осіб, які тримали державні прапори України, червоно-чорні стяги та портрети Бандери.

«Бути відданим національній справі - це тоді, коли ми всі разом стаємо на захист найменшого українця. В кожному місті, в кожному селі. Ми є сильна нація, ми народжуємо героїв. Бандера народився тут, на Галичині. Він був великим патріотом, який любив Україну, він переживав за Україну», - зазначив під час виступу на віче міський голова Львова Андрій Садовий.

Як повідомляв УНІАН, з нагоди відзначення у 2019 році 110-річчя з дня народження Бандери Львівська облрада проголосила в області 2019-й роком Степана Бандери.