Протягом року в структурах ВМС ЗСУ були створені бойові частини / фото УНІАН

Військово-морські сили Збройних сил України протягом минулого року наростили спроможності берегового та морського компоненту та розгорнули сили та засоби в акваторії та на узбережжі Азовського моря.

Про це заявив командувач ВМС Ігор Воронченко під час виступу на базі навчального центру ВМС ЗСУ у Миколаєві, повідомляє прес-центр командування ВМС.

Воронченко зазначив, що «основні зусилля за минулий рік були спрямовані на виконання програми розвитку Військово-морських сил Збройних сил України, оптимізовано систему управління, нарощено спроможності берегового та морського компоненту, розгорнуто сили та засоби ВМС в акваторії та на узбережжі Азовського моря».

Відео дня

Читайте також"Прийдуть кораблі інших країн": в АП розповіли, як Захід може відповісти на подальшу агресію Путіна

За його словами, протягом року в структурах ВМС ЗСУ були створені бойові частини та відбулось їх комплектування сучасними зразками озброєння. Крім того, був здійснений перехід на новітню систему харчування за каталогом.

В цілому діяльність флоту була спрямована на реалізацію завдань з реформування структури виду та приведення його до стандартів НАТО.

Перший заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу ЗСУ генерал-майор Володимир Талалай у своїй доповіді розповів про подальшу роботу Збройних сил у рамках програми "Перспективна модель ЗС України на період до 2021 року".

На завершення заходу з підбиття підсумків діяльності флоту в 2018 році командувач ВМС визначив основні напрямками та пріоритети функціонування ВМС України у 2019 році та нагородив цінними подарунками кращих військовослужбовців.