Азовське море, ілюстрація / REUTERS

Генерал-лейтенант, заступник міністра оборони Анатолій Петренко заявив, що Україна діятиме симетрично та адекватно на загрози з боку Росії.

Про це він заявив в ефірі "Прямого".

Читайте такожПорошенко і Волкер наголошують на важливості потужної відповіді на акт агресії РФ в районі Керченської протоки

Відео дня

"Агресивні дії Російської Федерації проти Військово-морських сил під час переходу Керченською протокою, захоплення наших кораблів, а також захоплення і незаконне утримання українських військовослужбовців – це акт прямої агресії і це демонстрація протидії економічним інтересам України. Розгортання наших сил на Азові – це пряма відповідь на агресивні дії РФ, які суперечать тому, чого потрібно українській державі і чого потрібно українському народові", - сказав він.

"Тому наші дії є абсолютно симетричними і абсолютно адекватними. Вони полягають в тому, щоб об’єднувати наш політичний, дипломатичний та економічний потенціал з розумними оборонними заходами, які дозволять не допустити підриву нашого суверенітету, загроз нашій територіальній цілісності і не допустять того, що ми називаємо загрозою нашим економічним інтересам. Всі усвідомлюють важливість портів Маріуполя і Бердянська. Разом з тим – Миколаєва та Одеси, так само Херсона й інших портів, які суверенна Україна має в Чорному морі і в Азові. І всіма силами та засобами нашої оборони ми будемо робити те, що необхідно для наших національних інтересів", - додав Петренко.