Парубій наразі перебуває у Стамбулі / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій що вже в січні буде законодавчо врегульовано питання переходу парафій Московського патріархату в Православну церкву України.

Про це Парубій повідомив в коментарі українським ЗМІ після завершення урочистого богослужіння в соборі святого Георгія в Стамбулі перед підписанням Вселенським патріархом Варфоломієм томосу про надання автокефалії Православній церкві України.

Читайте такожВерховна Рада за рік прийняла 158 законів - Парубій

Відео дня

«Необхідно в законодавстві дуже детально прописати і дати можливість юридичну правильність цим переходам», - заявив він.

За словами Парубія, необхідно впорядкувати «юридичні моменти», яким чином мають відбуватися переходи парафій в іншу церковну юрисдикцію: «Яким голосуванням, який має бути кворум».

«Тому, я планую можливо вже в найближчий сесійний тиждень запропонувати законопроект, який є підготовлений, який є у ВР, який вже був затверджений комітетом, запропонувати його на розгляд ВР, щоб ми змогли впорядкувати і дати дуже чіткі юридичні процедури переходу церков Московського патріархату в Українську православну помісну церкву», - заявив голова ВР.

Парубій висловив сподівання, що вже в січні на найближчій сесії ці процедури будуть юридично врегульовані.

«Я думаю, що цей процес, який розпочався, він буде хвилеподібний і буде збільшуватись», - додав голова ВР.

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об’єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України, який 6 січня 2019 року отримає томос про автокефалію від вселенського патріарха Варфоломія.