Понад 40 парафій перейшли до єдиної помісної Православної церкви України / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що наразі вже 40 парафій, що були в єдності з Московським патріархатом, перейшли до єдиної помісної Православної церкви України.

Читайте такожУ Стамбулі Порошенко провів зустріч з Ердоганом (фото)

Про це Парубій повідомив в коментарі українським ЗМІ після завершення урочистого богослужіння в соборі святого Георгія в Стамбулі перед підписанням Вселенським патріархом Варфоломієм томосу про надання автокефалії Православній церкві України.

Відео дня

«Ми вже маємо більше 40 парафій, які перейшли (з УПЦ Московського патріархату до Православної церкви України – УНІАН). Але сьогодні юридично не впорядковано куди власне переходити, тому що немає юридично завершеної процедури», - заявив він.

За словами Парубія, всі процедури зі створення Православної церкви України завершаться після отримання томосу про автокефалію

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об’єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України, який 6 січня 2019 року отримає томос про автокефалію від вселенського патріарха Варфоломія.