скриншот видео Крым.Реалии

Будівлю райпо з 2 лютого блокує кримська «самооборона», представники якої одягнені у форму російського спецназу, пише Крим.Реалії.

Пайовики підприємства фактично самотужки намагаються зупинити рейдерське захоплення. Поліція і місцева влада воліють не втручатися в конфлікт.

«О дев'ятій ранку мені подзвонила секретар і сказала, що почалося збройне захоплення нашого підприємства: біля вхідних дверей стоять озброєні люди в камуфляжі і масках», - згадує голова Бахчисарайського районного споживчого співтовариства Григорій Бур'янов події понеділка, 2 лютого.

Відео дня

Секретарю вдалося забарикадуватися в кабінеті, а бійці, як вони представилися, «кримської самооборони» заблокували вхід в будівлю і захопили другий поверх, на якому розташовуються офісні приміщення. Два мікроавтобуси перегородили доступ до складських приміщень.

Читайте такожУ Криму російські силовики розігнали учасників акції пам'яті Кузьми СкрябінаЯк розповіли пайовики, поки їм вдалося відбити спробу незаконно заволодіти документами і фінансовими коштами підприємства.

Неодноразові звернення представників підприємства в поліцію не дали ніякого результату. Міська та районна влада, незважаючи на повідомлення їх пайовиками в телефонному режимі, також самоусунулися від участі у вирішенні проблеми.

«На питання: чому тут перебувають люди у спецформі, з нашивками «спецназ», озброєні спецзасобами, і який їхній правовий статус у цьому питанні - вони не можуть нічого пояснити. За останньою постановою Держради, вони є громадською організацією «Народне ополчення». Вони кажуть: ми тут для охорони громадського порядку. Але ми не запрошували цю громадську організацію нас охороняти», - говорить Бур'янов.