Иллюстративная фотография: пункт пропуска на границе / Фото УНИАН

Міністерство закордонних справ України сьогодні має нотифікувати Російську Федерацію з приводу рішення уряду «Про зупинення дії окремих положень угоди між урядом України і урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації».

Як передає кореспондент УНІАН, на засіданні Кабміну прем'єр-міністр Арсеній Яценюк нагадав про рішення уряду, згідно з яким, громадяни РФ з 1 березня в`їжджатимуть до України виключно за закордонними паспортами.

Яценюк зазначав, що сьогодні МЗС має нотифікувати Росію про відповідне рішення.

Відео дня

Читайте такожУ МЗС РФ офіційно заявили, що будуть пускати українців у Росію за звичайними паспортами

"Я так розумію, що сьогодні МЗС повинно нотифікувати Росію про прийняте рішення уряду про зупинку дії положень між Україною та РФ щодо пересування по внутрішнім паспортам. Нотифікація вже пішла чи ні?", - запитав він у представника МЗС.

"Відповідні ноти готові і сьогодні будуть передані", - відповіла вона.

Як повідомляв УНІАН, вчора, 3 лютого, Яценюк підписав постанову Кабінету міністрів від 30 січня «Про зупинення дії окремих положень угоди між урядом України і урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації», згідно з яким громадяни РФ з 1 березня в'їжджатимуть в Україну виключно за закордонними паспортами.

Того ж дня президент України Петро Порошенко заявив, що режим в'їзду в Україну для громадян РФ за закордонними паспортами запроваджено з метою безпеки.

Сьогодні, 4 лютого, в МЗС РФ заявили, що влада Росії не запроваджуватиме для українців в'їзд за закордонними паспортами.