У навчаннях також задіяні розрахунки безпілотних літальних апаратів / фото mil.gov.ua

У тимчасово окупованому Криму відбуваються навчання артилерійських підрозділів армійського корпусу Чорноморського флоту РФ, в яких беруть участь більш як 300 військовослужбовців і використовується понад 20 одиниць техніки.

Як повідомляє прес-служба Південного військового округу, «на одному з полігонів Кримського півострова відбуваються планові заходи бойової підготовки артилерійських підрозділів армійського корпусу Чорноморського флоту в зимових умовах».

Читайте такожАстролог спрогнозував долю Криму: буде "війна хреста і півмісяця"

Відео дня

Екіпажі самохідних артилерійських установок, розрахунки гаубичної артилерії і мінометні підрозділи відпрацьовують дії з приготування артилерійських установок до бою і підготовки до стрільби, здають нормативи з інженерного обладнання, маскування і зміни вогневих позицій.

«Під час тренувань задіяно розрахунки безпілотних літальних апаратів (БЛА), які вдосконалюють свої навички з виявлення цілей і коригування вогню, а також відпрацьовують взаємодію з розрахунками різних видів артилерії для їх ефективного застосування», - повідомляє прес-служба.

Загалом у заходах на полігоні задіяно більш як 300 військовослужбовців і понад 20 одиниць техніки, зокрема й самохідні артилерійські установки САУ «Нона-С», самохідні гаубиці «Гвоздика», а також міномети «Піднос» і «Сани».

Як повідомляв УНІАН, 5 грудня 2018 року постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявив, що РФ розмістила в окупованому Криму військові засоби і компоненти, які можуть переносити і запускати ядерну зброю. Зокрема, йдеться про ракетний крейсер «Москва» з ракетною системою «Вулкан», три підводних човни, два невеликих ракетних катери, обладнані крилатими ракетами «Калібр», бомбардувальників Су-24, які можуть переносити ядерні бомби.

Посол зазначив, що після окупації Криму Росія зміцнює свої військові претензії на півострові. Він навів останні дані про чисельність російських військовослужбовців на окупованому півострові, кількість яких зросла більш ніж удвічі - з 12,5 тис. до приблизно 28 тис., чи навіть за деякими даними, можливо, до 31,5 тис.

20 грудня президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія продовжить посилювати свою військову присутність в окупованому нею Криму.