Дістатися Маріуполя завадив туман та загроза обледеніння / фото twitter.com/KaterynaZelenko

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін разом зі своїми колегами з Литви Лінасом Лінкявічюсом, Естонії Свеном Міксером, Латвії Едгарсом Рінкевичсом та Польщі Яцеком Чапутовічем не змогли дістатися Маріуполя у зв'язку з несприятливою погодою.

Читайте такожГеращенко закликала нагадати депутатам, як правильно користуватись дипломатичними паспортами

Про це глава МЗС України повідомив у соціальній мережі Facebook.

Відео дня

"Незважаючи на важкі погодні умови, спробували долетіти до Маріуполя. Екіпаж військових гелікоптерів, в умовах туману та загрози обледеніння, прийняв рішення повернутися на Дніпровське летовище", - заявив Клімкін.

"Дуже хотів показати нашим литовському, латвійському, естонському та польському друзям Маріупольський порт, у якому зараз всього два кораблі, а колись - вирувало життя. Показати, що відбувається на КПВВ через лінію дотику", - наголосив він.

"Цього разу не вийшло. Але відеозв’язок з тими, хто на нас чекав у Маріуполі, ми все одно організуємо", - додав він.

"Зараз з моїми колегами уже у лікарні ім. Мечникова у Дніпрі. Дякуємо тим, хто рятує наших поранених хлопців з фронту", - заявив Клімкін.

Як повідомила УНІАН речник МЗС Катерина Зеленко, у зв'язку з низькою хмарністю була погана видимість.

Як повідомляв УНІАН, 9 січня Клімкін анонсував візит своїх колег з країн - партнерів України на Донбас, зокрема в Маріуполь, 15 січня. Однак він назвав лише ім'я чинного голови Організації з безпеки та співробітництва в Європі, міністра закордонних справ та з європейських питань Словацької Республіки Мирослава Лайчака серед тих міністрів, які відвідають Донбас.

Клімкін і міністри закордонних справ країн Балтії та Польщі мали ознайомитися з актуальною соціальною та економічною ситуацією, ускладненою російською агресією, зокрема створенням перешкод свободі мореплавства через Керченську протоку до портів Бердянська та Маріуполя.

Міністри також планували ознайомитись зі складною безпековою ситуацією, спричиненою російською агресією на Донбасі.