Порошенко порівняв важливість отримання Томосу і перемоги на фронті / Скріншот "Прямий"

Президент України Петро Порошенко припустив, що отримання Томосу має для України не менше історичне значення, ніж перемога на фронті.

Про це голова держави заявив під час зустрічі з представниками бізнесу та громадськості у Волинській області, яку транслював телеканал "Прямий".

"Шлях наш - до Євросоюзу. Шлях наш - до НАТО. Шлях наш - до миру і добробуту, до зміцнення української державності і до гідності українських громадян. Ще раз кажу, ми довели всьому світові, що ми здатні здобувати перемоги на цьому шляху. Бо, ще раз повернусь до Томосу, це перемога України і поразка Росії, можливо, не менша, а, може, і більш важлива, ніж перемога на фронті. Бо це є фундамент державотворення. І саме тому зараз для нас це так важливо", - заявив Порошенко. 

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об’єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України.

6 січня у соборі святого Георгія у Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії Православній церкві України її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.