Павло Клімкін пообіцяв, що ще дістанеться до Маріуполя з очільниками МЗС європейських країн / УНІАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що разом зі своїми європейськими колегами ще раз спробує відвідати Маріуполь.

Про це глава МЗС України повідомив під час спільного відвідування з міністрами закордонних справ країн Балтії та Польщі музею АТО в місті Дніпро.

Читайте такожУгорщина має усвідомити масштаб російських гібридних методів - Клімкін

Відео дня

"Ми хотіли дістатися сьогодні до Маріуполя. У нас була запланована поїздка до порту для того, щоб просто поговорити з тими, хто там є, і сказати, що Європейський Союз - з ними, наші друзі - з ними", - сказав Клімкін і додав, що через туман і відсутність видимості йому з європейськими колегами довелося повернутися до Дніпра.

"Друге - це була загроза обмерзання, але тим не менше ми спробували. Обов'язково спробуємо ще раз, обов'язково дістанемось, обов'язково подивимось на порт, обов'язково подивимось на Маріуполь. Ще раз поговоримо з кожним вже особисто. Подивимось, що Росія робить на пунктах пропуску, на лінії дотику", - зазначив Клімкін.

"І те, що сьогодні, як мені сказали, тільки два судна знаходяться в Маріуполі - як правило, це були десятки - як наслідок економічної блокади, як наслідок того, що відбувається навколо Керченської протоки, як наслідок того, що Росія намагається захопити український Донбас і взагалі весь український південь, намагається його дестабілізувати, намагається тиснути на нас. Тому нам важлива, звичайно, безпекова підтримка, створення безпекової інфраструктури", - наголосив глава МЗС України.

Він додав, що для України важлива солідарність Євросоюзу і залучення ЄС до проектів, які допоможуть розбудувати український Донбас.

Як повідомляв УНІАН, Клімкін разом зі своїми колегами з Литви Лінасом Лінкявічюсом, Естонії Свеном Міксером, Латвії Едгарсом Рінкевичсом та Польщі Яцеком Чапутовічем через несприятливу погоду не змогли сьогодні, 15 січня, дістатися Маріуполя.