Рада не підтримала законопроект, який дозволив би Україні брати участь у проектах щодо боротьби з корупцією у спорті / УНІАН

Верховна Рада України відхилила президентський проект закону про приєднання України до Розширеної часткової угоди про спорт (EPAS) (№0205).

Як передає кореспондент УНІАН, за його ухвалення проголосували 190 із 329 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. Згодом депутати не змогли повернутися до голосування щодо законопроекту, тож він є відхиленим.

Читайте такожФутбольна корупція: НАБУ відкрило справу щодо скандальних закупівель штучних газонів від ФФУ

Відео дня

Законопроектом передбачалося приєднання України до Розширеної часткової угоди про спорт (EPAS), прийнятої 13 жовтня 2010 року у м. Страсбург.

У пояснювальній записці зазначається, що приєднання до EPAS дозволило б Україні стати активним учасником загальноєвропейських процесів у сфері фізичної культури і спорту. Приєднання до EPAS дало б можливість Україні обмінюватися досвідом роботи з європейськими країнами з різних питань сфери фізичної культури і спорту, брати участь у діючих програмах і проектах EPAS, зокрема, спрямованих на боротьбу з корупцією у спорті, маніпулюванням спортивними змаганнями, насильством під час спортивних заходів, іншими негативними явищами у спорті.

На сьогодні до EPAS приєдналися 38 країн-членів Ради Європи.

Як зазначається в пояснювальній записці, участь України в EPAS передбачала щорічну сплату членських внесків у розмірі близько 20 тисяч євро.

Як повідомляв УНІАН, 15 січня Рада провалила законопроекти про обмеження на використання квартир як офісів і готелів.