Адвокати Олександр Байдик (ліворуч) і Олександр Горошинський під час засідання Оболонського районного суду Києва / фото УНІАН

Адвокати екс-президента України Віктора Януковича подаватимуть апеляційну скаргу на ухвалу Оболонського райсуду Києва, якою він визнається винним за трьома статтями Кримінального кодексу та засуджується до 13 років позбавлення волі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив адвокат екс-президента Олександр Горошинський заявив журналістам після оголошення вироку.

«Безумовно, що ми, сторона захисту, будемо звертатися з апеляційними скаргами в межах вироку, який озвучений не на користь нашого клієнта, і ми сподіваємося, що зможемо досягнути істині у справі», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожСуд вважає провину Януковича у держзраді доведеною, покарання ще не оголошено

Як повідомляв УНІАН, 24 січня Оболонський районний суд міста Києва визнав екс-президента Віктора Януковича винним за трьома статтями Кримінального кодексу та засудив до 13 років позбавлення волі.

Суд ухвалив визнати Януковича винним у вчиненні держзради та підготовці й розв’язуванні агресивної війни.

Разом із тим, суд визнав Януковича невинуватим та виправдав за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) у зв’язку з недоведеністю у його діях обвинувачуваного складу кримінального правопорушення.

Термін покарання Януковича обраховуватиметься з моменту його затримання.

Також суд постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати на проведення експертиз у сумі 98 тис. 561 грн.