26 січня поранених українських моряків перевели з «Матроської тиші» в «Лефортово» / фото facebook.com/RomanTsymbaliuk

У військовополонених українських моряків Володимира Терещенка, Вячеслава Зінченка і Віктора Беспальченка погіршився стан здоров’я.

Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Facebook.

«У зв’язку з тим, що стало відомо про намір російського омбудсмена Тетяни Москалькової відвідати українських військовополонених, надіслала їй лист з важливими проханнями. Перш за все, перевірити стан тримання та наявність умов для лікування поранених моряків Андрія Ейдера, Василя Сороки та Андрія Артеменко», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Денісова також зазначила, що, зі слів адвокатів, у Володимира Терещенка, В’ячеслава Зінченка і Віктора Беспальченка погіршився стан здоров’я. Через це український омбудсмен звернула увагу уповноваженої з прав людини РФ на необхідність медичного обстеження та подальшого лікування моряків.

«Чекаю на реагування Тетяни Москалькової та інформацію щодо надання необхідної лікарської допомоги», - підкреслила Денісова.

Читайте такожДенисова анонсувала передачу українців з окупованого Донбасу

Довідка УНІАН. Вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала прохід до Керченської протоки буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися в Одесу, так і не отримавши інформації про можливість проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них зазнали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч.3 ст.322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Усіх полонених було заарештовано так званим «судом» у Криму, після чого їх відправили до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».

28 січня адвокат Микола Полозов повідомив, що 26 січня поранених українських моряків перевели з «Матроської тиші» в «Лефортово».

15-16 січня Лефортовський районний суд Москви продовжив арешти захопленим українським військовим до кінця квітня.