За позовом Ігоря Мосійчука суд заборонив Уляні Супрун здійснювати повноваження виконуючого обов'язків міністра / фото УНІАН

Пояснювальну записку до проекту постанови нардепа Ігоря Мосійчука щодо привласнення Уляною Супрун повноважень міністра готували на комп’ютері нардепа від "Опозиційного блоку" Олександра Долженкова.

Про це стало відомо із властивостей документу пояснювальної записки до постанови, пише Центр Протидії Корупції (ЦПК).

Зазначається, що подав постанову нардеп від Радикальної партії Ляшка - Ігор Мосійчук.

Відео дня

"Олександр Долженков - народний депутат від Опозиційного блоку, який, за даними журналістів, підконтрольний олігарху Ренату Ахметову і є його довіреною особою. Більше того з олігархом Ахметовим пов’язують також і Радикальну партію Олега Ляшка", - повідомляється на сайті ЦПК.

фото antac.org.ua

Постанову зареєстрували 8 лютого 2019 року. Вона серед іншого пропонує визнати дії Уляни Супрун такими, що шкодять інтересам Українського народу та держави.

Постанову зареєстрували 8 лютого 2019 року / antac.org.ua

Як повідомляв УНІАН, 5 лютого Окружний адмінсуд Києва частково задовольнив позов народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука та заборонив Уляні Супрун здійснювати повноваження виконуючого обов'язків міністра. Водночас суд не заборонив їй здійснювати повноваження, які були делеговані як заступнику міністра.

5 лютого міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко від імені уряду подав клопотання про скасування заходів забезпечення позову у справі щодо Супрун. Окружний адмінсуд мав розглянути це клопотання 11 лютого.

Читайте такожСуд і досі не виніс рішення у справі щодо відсторонення Супрун

7 лютого Супрун уточнила, що суд заборонив їй серед іншого уповноважувати заступників глави МОЗ на підписання життєво важливих наказів щодо розмитнення та розподіл ліків або ж направлення людей на лікування за кордон.

8 лютого Окружний адмінсуд Києва на своїй офіційній інтернет-сторінці роз'яснив, що заборона Супрун на реалізацію повноважень в.о. міністра поширюється на визначення політичних пріоритетів та стратегічних напрямів роботи міністерства, а також на участь у прийнятті рішень на засіданнях уряду.

Супрун виконує обов'язки міністра охорони здоров'я з 1 серпня 2016 року.

11 лютого Окружний адмінсуд Києва розпочав розгляд клопотання Міністерства юстиції про скасування заходів забезпечення позову у справі щодо виконання обов'язків міністра охорони здоров’я Супрун.