Президент у США взяв участь у панахиді за загиблими / фото president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки до США взяв участь у панахиді за загиблими Героями Небесної сотні.

Як повідомляє сайт глави держави, молебен відправили глава Української православної церкви в США митрополит Антоній та архієпископ Даниїл у Свято-Андріївському соборі в місті Саус, Нью-Джерсі.

Читайте такожПорошенко про агресію РФ: окуповано тисячі кілометрів території, вбито 13 тисяч і понад 28 тисяч людей поранено

Відео дня

Порошенко зауважив, що дні з 18 по 21 лютого назавжди увійшли в історію України, коли 5 років тому за злочинним наказом тодішньої влади було відкрито вогонь по Героям Небесної сотні.

Президент підкреслив, що українці пройшли величезні випробування – революцію, агресію проти України та анексію Криму.

«Саме цю дату (20 лютого 2014 року – УНІАН) нашкрябали на російських медальках, які роздали росіянам і колаборантам на честь окупації Криму», - додав Порошенко.

Президент підкреслив, що за останні 5 років Україна відбулася, бо справжню незалежність отримали не тільки 1991 року, а починаючи з 2014 року.

«Хочу, щоб ми сьогодні пом’янули Героїв Небесної сотні і віддали шану і повагу тим, хто віддав своє життя за свободу, волю і незалежність України. Бо українці – така нація, такий народ, що вони ніколи не можуть жити не вільними», - зазначив президент.