протягом 5 років війни українці переконливо довели, що у Путіна ніяких дозволів питати не будуть / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко заявив, що Київ поховав плани президента РФ Володимира Путіна щодо розшматування України і створення так званої «Новоросії» на базі 9 областей.

Про це Порошенко сказав під час засідання Ради регіонального розвитку Львівської області, яке проходило у конференц-залі стадіону «Арена Львів».

«Метою Путін аж ніяк не був Крим або Донбас, які непотрібні Путіну. Крим і Донбас були ті важелі впливу, через які Путін намагався впливати на всю Україну. Саме для того була розгорнута дискусія про «федералізацію», про «Київ, почуй Донбас!», щоб Путін давав нам дозвіл, куди нам треба рухатися», - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожПорошенко заявив про необхідність посилити присутність кораблів НАТО в Чорному морі

За словами Порошенка, протягом 5 років війни українці переконливо довели, що у президента РФ Володимира Путіна ніяких дозволів питати не будуть, український народ сам буде визначити, куди йому рухатись, а Кремль не буде ставити Україні та Європі в цілому своїх умов.

«Дуже розраховував в 2014 році Путін на нашу слабкість, але він не знав головного - він не знав українського народу. Нехай погортає сторінки про Бандеру, про УПА – там відповіді на всі наші успіхи зараз, нехай вивчить. Як вивчить – нехай забирається геть з України. Він думав, що він знає Україну, бо бачив лише політиків, які традиційно прибували до нього з Києва на напівзігнутих ногах, кланялися і готові були укладати вигідні Кремлю угоди чи то про газ, чи то про Крим», - підкреслив Порошенко.

Глава держави зазначив, що український народ «поховав» плани Путіна.

«Ми захистили країну від знищення, від розшматування, бо потім, коли він зрозумів, що Західну Україну не переконати, він вирішив розколоти Україну по Дніпру, створивши на базі 9 областей «Новоросію» чи «Малоросію». Перше, що ми зробили – ми поховали проект розшматування України, ми поховали проект багатовекторності, яким нас годували довгих 23 роки. Ми об’єднали країну», - наголосив він.