Росія загрожує Європі "по приколу" / фото УНІАН

Країна-агресор Росія загрожує Європі "по приколу".

Як інформує LIGA.net, про це в ефірі програми "Свобода слова" телеканалу ICTV заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Вибачте за недипломатичний сленг, я вважаю, що це все (загрози РФ. - Ред.) якось "по приколу". Насправді, Росія прагне мобілізувати своїх виборців і лякати європейців – і то, і то, поки що, наскільки я розумію, аж ніяк не виходить. Ось так я дуже-дуже обережно скажу", - зазначив Клімкін.

Відео дня

Читайте такожКлімкін: Росія під санкційним тиском буде змушена "піти вперед" у питанні Донбасу

Нагадаємо, 30 грудня 2018 року в Росії погрожували прийняти відповідні заходи у зв'язку із загрозою розміщення в Європі американських ракет, заборонених Договором про ракети середньої і меншої дальності (ДРСМД).

На початку грудня російський президент Володимир Путін заявив, що його країна буде розробляти балістичні ракети, заборонені ДРСМД, якщо Сполучені Штати вийдуть з нього. Напередодні США висунула Росії ультиматум - Штати вийдуть з договору РСМД, якщо Росія протягом найближчих 60 днів не повернеться до виконання умов угоди.

В кінці 2017 року президент США Дональд Трамп схвалив санкції проти РФ за порушення договору РСМД. 21 жовтня він ухвалив рішення про вихід США з договору РСМД. Договір забороняє сторонам мати балістичні ракети наземного базування і крилаті ракети з радіусом дії від 500 до 5,5 тисячі кілометрів.

У РФ заявляють, що не порушують ракетний договір: ракета летить на 498 км, а не на заборонені 500 км.