Люди, які прийшли до влади "на крові" заробляють «на крові», каже Зеленський / фото УНІАН

Кандидат у президенти України, шоумен Володимир Зеленський прокоментував журналістське розслідування щодо нібито контрабанди запчастин до військової техніки з Російської Федерації.

Відеокоментар з цього приводу кандидат в президенти опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Ранок був добрим, поки я не подивився розслідування щодо розкрадання коштів "Укроборонпрому". І в мене немає слів. Люди, які прийшли до влади "на крові" - заробляють "на крові", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зеленський також розкритикував нещодавню ситуацію, яка склалася навколо переможниці національного відбору на "Євробачення" MARUV.

Читайте такожГладковський та «Укроборонпром» готові судитися з журналістами «Наших грошей» – Ірина Луценко

"Тобто контрабанда з Росією - можна, б/у запчастини в обмін на життя наших солдатів - можна, цукерки - можна, а MARUV - не можна. І зараз я зрозумів, що таке "армія, мова, віра" - розікрасти армію, штучно розділити людей мовою, тому й віри вам немає", - наголосив шоумен.

Довідка УНІАН. 25 лютого журналіст Денис Бігус оприлюднив дані розслідування, згідно з яким особи з оточення президента нібито заробляли на поставках російських запчастин до військової техніки.

Журналіст стверджує, що нібито син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор був учасником мільйонних схем з розкрадання коштів в ОПК.

За інформацією журналіста, начебто Ігор Гладковський разом з іншими особами за контрабандними схемами постачав в Україну з РФ запчастини до військової техніки. Журналісти стверджують, що українські підприємства ОПК у декілька разів переплачували за запчастини.

26 лютого представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що державний концерн «Укроборонпром» та Гладковський планують позиватися до журналіста. За її інформацією, це розслідування велося ним ще в 2015 році, але до цього часу жодних матеріалів не було передано до правоохоронних органів. Луценко вважає, що досить дивно виглядає ситуація, коли як тільки зайшла мова про розкрадання в армії в попередні роки, відразу виникло якесь журналістське розслідування.