Бурбак розробив відповідний проект постанови Верховної Ради / фото nfront.org.ua

"Народний фронт" вимагає негайного і неупередженого розслідування матеріалів щодо зловживань в "Укроборонпромі".

Про це написав керівник фракції Максим Бурбак на своїй сторінці у Facebook, повідомляється на офіційному сайті партії.

Він також зазначив, що розробив відповідний проект постанови Верховної Ради.

Відео дня

"Буду пропонувати фракції завтра зареєструвати і проголосувати постанову про негайну передачу матеріалів до вже створеної парламентом ТСК щодо зловживань у секторі безпеки і оборони. З викликом на публічне засідання комісії ГПУ, НАБУ, антикорупційного прокурора, керівництва "Укроборонпрому", Міноборони та інших осіб - фігурантів даного розслідування", - зазначив Бурбак.

"Також пропоную провести публічне засідання комісії за участі як членів ТСК, так і антикорупційного комітету, Комітету з правоохоронної діяльності та Комітету з національної безпеки і оборони", - написав він.

Читайте такожЯценюк обговорив з Волкером політичну ситуацію в Україні напередодні президентських виборів

Керівник фракції НФ також додав, що згідно з проектом постанови парламентська ТСК має через два тижні доповісти парламенту про результати перевірки.

"Ми хочемо знати правду. Якщо факти підтверджуються, то винні особи повинні стати підозрюваними в рамках кримінального провадження, а не політичних дискусій напередодні виборів Президента. Якщо факти не підтверджуються - це повинно стати відомо суспільству", - наголосив Бурбак.

"Всі мають пам’ятати, що Україна воює. Відтак, будь-які спекуляції на темі боєготовності українського війська підривають бойовий дух народу й вигідні ворожій пропаганді", - резюмував керівник фракції.