Пропагандист заперечує агресію РФ / фото Olga Chervakova, Facebook

Представник Організації з безпеки та співробітництва в Європі з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір закликав українську владу скасувати заборону на в'їзд в Україну, запроваджену щодо "журналіста" австрійського суспільного мовлення ORF Крістіана Вершютца.

Про це йдеться у заяві Дезіра оприлюдненій на сайті ОБСЄ.

Читайте також"Вселяє оптимізм і надію": в ОБСЄ відреагували на нове перемир'я на Донбасі

Відео дня

"Крістіан Вершютц працює кореспондентом ORF в Україні багато років. Відмова у в'їзді Вершютцу, як і будь-якому іншому журналісту, завдає істотної шкоди свободі медіа. Я закликаю владу скасувати їхнє рішення та утримуватися від створення перешкод у його отриманні доступу до країни для законного здійснення професійної діяльності», - заявив Дезір.

Він нагадав, що країни-учасниці ОБСЄ зобов'язалися сприяти роботі журналістів з інших країн-учасниць.

Раніше Дезір порушував проблеми, з якими стикався австрійський "журналіст", перед українською владою та просив її розглянути полегшення вимог для представників медіа на здійснення подорожей у райони, що страждають від тривалої кризи.

Як повідомляв УНІАН, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова поінформувала у Facebook, що шефу українського бюро австрійського телеканалу ORF заборонили в'їзд в Україну через використання ним в своїй практиці штампів кремлівської пропаганди.

За даними правоохоронців, цей іноземець протягом останніх чотирьох років відвідував тимчасово окуповані території Донецької, Луганської областей і Криму через неконтрольовані пункти пропуску з території Російської Федерації, чим порушив порядок перетину українського кордону.

Крім того, Вершютц від початку збройного конфлікту в Криму і на Донбасі висвітлював події в Україні, широко використовуючи штампи кремлівської пропаганди, тиражуючи фейки від Russia Today, що дискредитують діяльність Збройних сил України, заперечують агресію Росії проти України, а бойовиків регулярної армії РФ позиціонують «ополченцями».

Федеральний міністр з питань Європи, інтеграції та закордонних справ Республіки Австрія Карін Кнайсль засудила заборону на в'їзд в Україну австрійському "журналісту" і закликала українську владу її скасувати.