Ілюстрація / REUTERS

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна синхронізувала санкційний список щодо РФ з обмежувальними заходами, введеними ЄС та США проти Москви за акт агресії в районі Керченської протоки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко сказав журналістам в Брюсселі перед робочою вечерею з президентами Європейської Ради, Європарламенту, Єврокомісії та керівництвом європейських інституцій.

Читайте такожУкраїна підтримала рішення Ради ЄС щодо скасування санкцій проти Кобзона у зв'язку з його смертю

Відео дня

«Сьогодні мною був оприлюднений указ про значне розширення пакету санкцій проти юридичних і фізичних осіб РФ», - нагадав він.

За словами президента, до розширеного санкційного списку України були додані усі причетні до акту агресії проти України у Керченській протоці і Азово-Чорноморському басейні.

«Був синхронізований (пакет) з санкціями, які вийшли буквально зараз з боку ЄС та США», - додав Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко указом № 82/2019 увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 березня «Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

За даними прес-служби РНБО, санкції запроваджено проти 294 юридичних та 848 фізичних осіб.

Санкційні списки включають фізичних та юридичних осіб, які були залучені до процесу будівництва транспортного переходу через Керченську протоку; причетні до збройного нападу та захоплення українських військових катерів, а також до незаконного утримання українських моряків; організовували та сприяли проведенню псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей та ін.