Російське слідство призначило психолого-психіатричну експертизу військовополоненому командиру МБАК «Нікополь» Богдану Небилиці. Про це російський адвокат Микола Полозов повідомив у Facebook.

«Військовополонений Богдан Небилиця став 23-м військовополоненим українським моряком, стосовно якого слідство призначило проведення психолого-психіатричної експертизи», - написав Полозов.

За його словами, сьогодні відбулися слідчі дії стосовно Небилиці.

Читайте такожКлімкін прокоментував введення санкцій проти РФ

«Слідство провело ознайомлення Богдана та його адвоката Еміля Курбедінова з постановою про призначення комісійної комплексної амбулаторної психолого-психіатричної експертизи», - повідомив Полозов.

«Захист заперечував проти призначення експертизи з тих підстав, що норми міжнародного гуманітарного права, зокрема III Женевська конвенція від 12 серпня 1949 року «Про поводження з військовополоненими», не передбачають проведення таких дій стосовно військовополонених. Подібне ставлення принижує честь і гідність захопленого в полон військовослужбовця», - додав адвокат.

«Разом із тим, слідство, незважаючи на заперечення захисту, має твердий намір провести цю експертизу. У зв'язку з цим захистом заявлено клопотання про присутність адвоката під час проведення експертизи стосовно Богдана Небилиці», - зазначив Полозов.

Також, за його словами, всього з постановами про призначення експертизи ознайомлені 23 військовополонених українських моряка.

«Останню постанову буде представлено слідством для ознайомлення військовополоненому Михайлу Власюку та його адвокату завтра, 21 березня», - додав Полозов.