СБУ запобігла теракту на станції метро «Індустріальна» в Харкові / фото ssu.gov.ua

У Службі безпеки України заявляють, що візит до Москви кандидата у президенти України Юрія Бойка та голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука може бути пов'язаний із терактом у Харкові, якому запобігли співробітники СБУ.

Про це повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

"Служба безпеки України у межах своєї компетенції у стислі терміни надасть правову оцінку візиту громадян України Бойка та Медведчука до одного з лідерів країни-агресора та їхнім заявам", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожСБУ заявила про підготовку передвиборчого "фейку" із "листуванням" керівництва спецслужби та МВС

У відомстві не виключають можливого опосередкованого зв'язку цієї події із терористичним актом у метрополітені Харкова, якому запобігли співробітники СБУ.

"Наявні в СБУ матеріали свідчать, що спецслужби РФ у будь-який спосіб намагаються відволікти увагу громадськості від викритих корупційних схем фінансування виборів у інтересах одного з кандидатів у президенти України, який влаштовував раніше та влаштовує зараз Кремль", - зазначив голова СБУ Василь Грицак.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 22 березня, відбулася зустріч прем'єр-міністр РФ Дмитра Медведєва, кандидата у президенти України Юрія Бойка, голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука та голови російського газового монополіста "Газпром" Олексія Міллера.

Заявлялося, що на зустрічі, яка відбувалася у заміській резиденції Медведєва в Підмосков'ї, обговорювалися питання взаємодії у газовій сфері.

Бойко заявив, що готовий запропонувати РФ варіанти продовження транзитного газового контракту, оскільки чинна влада України "не проявляє активності" у вирішенні цього питання. "У нас закінчується великий транзитний контракт, дійсно, ми бачимо, що сьогоднішня влада належної активності не проявляє, а це більш як 50 тис. робочих місць у нашій країні, понад 3 млрд доходів до бюджету. Ми не можемо дозволити, щоб цей контракт був зупинений , це створить серйозні проблеми нашої газотранспортної системи", - вважає Бойко.