Коломойський: після приходу Порошенка почалася суцільна політиканщина / Фото УНІАН

Діяльність Петра Порошенка на посаді президента з першого дня була спрямована не на покращення життя й показників країни, а на забезпечення свого майбутнього другого терміну.

Про це український бізнесмен, колишній голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський заявив в інтерв'ю, опублікованому УНІАН.

Зокрема він зазначив, що Порошенко з першого дня почав займатися виборами та зміцненням своєї влади.

Відео дня

«Я став губернатором за два з половиною місяці до того, як він став президентом. До цього в. о. президента був Турчинов, прем'єром Яценюк. Існували якісь більш-менш правила, які люди приймали, зобов'язань дотримувалися, прагнули чогось досягти, не підставляли один одного. Робили свою роботу, тому що [в країні] була важка ситуація. А коли він прийшов, почалася суцільна політиканщина, брехня. Все, що робилося, було спрямоване не на покращення життя й показників країни, а на забезпечення свого майбутнього другого терміну. З першого дня він почав займатися виборами і зміцненням своєї влади. Для мене це було неприйнятно, аморально», - сказав Коломойський.

Читайте такожКоломойський про президентів: Ющенко був взірцем, а Янукович в кінці все змазав

На уточнююче питання, що бізнесмен має на увазі під «аморальністю» він зазначив: «Коли людина чимось займається, і вся його діяльність - в особистих цілях, то це аморально. Тобто вона не спрямована на благо країни, на виконання своїх обов'язків президента, на виконання або забезпечення тих обіцянок, які він давав під час передвиборної кампанії... Коли все, що він робить, спрямоване на зміцнення особистої влади, або на заробляння власних грошей, збільшення свого капіталу, або роботу на другий президентський термін, то, вважаю, що це аморально. І я не хотів у цьому брати участь».

При цьому Коломойський запевняє, що у нього немає «персональної війни» з Порошенком. «Сьогодні немає боротьби між Коломойським і Порошенка. Немає боротьби між багатими людьми. Немає боротьби між ним і мною, тому що ми знаходимося на різних планетах. Він - президент, я - бізнесмен. Нам нічого ділити і нічого з ним воювати. Просто у нас різний світогляд», - зазначив бізнесмен.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю Ігор Коломойський заявляв, що "війна зіпсувала" його відносини з президентом України Петром Порошенком.