На Раді Думи сьогодні розглянуть заяву про невизнання виборів / фото УНІАН

Комітет Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками рекомендував нижній палаті ухвалити заяву про «невизнання підсумків виборів президента України».

Про це ТАСС повідомив його голова Леонід Калашников, коментуючи попередні результати голосування на президентських виборах в Україні.

Читайте такожПричини успіху Зеленського і технології, що вивели до другого туру Порошенка

Відео дня

«На Раді Думи сьогодні розглядатимемо заяву про невизнання виборів. Ми її схвалили на комітеті, рекомендуємо ухвалити, справа за Радою», - сказав Калашников.

За його словами, «у першому турі (виборів президента України) були відрізані від голосування весь південний схід, Донбас і ті українці, які живуть у Росії».

«А це вже 5-6 млн осіб, тобто третина від усіх, хто проголосував. Це вже підстава для того, щоб не визнавати ці вибори легітимними для нас», - наголосив російський депутат.

Однак, обмовився Калашников, таке можливе рішення зовсім не означає автоматичного виключення будь-якої співпраці з новим президентом України, але тільки якщо ним не буде переобраний нинішній очільник держави Петро Порошенко.

«Це не означає, що ми не співпрацюватимемо з владою чи контактувати. Але якщо буде Порошенко - яка може бути співпраця?.. для Росії він давно є неугодним», - підсумував політик.