Проект з будівництва "стіни" планували завершити 2018 року / фото УНІАН

Державна прикордонна адміністрація станом на 2019 рік витратила 1,3 мільярда гривень на будівництво фортифікаційних споруд на українсько-російському кордоні - так званий проект "Стіна".

Про це повідомляє Слідство.Інфо з посиланням на прес-секретаря Державної прикордонної служби Олега Слободяна.

Зазначається, що завершити будівництво обіцяють у 2021 році, наразі виконано 30% робіт. "Стіна" мала обійтися державі в 4 мільярди гривень.

Відео дня

Читайте такожПроект "Стіна": журналісти дізнались, хто отримує мільйони за облаштування кордону (відео)

"Проект планували завершити 2018 року, однак через недостатнє фінансування зробити це планують у 2021 році. 1,3 мільярда гривень, які вже витратили на будівництво, виділяються з державної програми "Заходи з інженерно-технічного облаштування кордону", а також додаткових джерел фінансування", - пише видання.

Торік на будівництво "Стіни" витратили 500 мільйонів гривень. За словами прес-секретаря Держприкордонслужби Олега Слободяна, наразі роботи на кордоні відновилися. "Від 1 березня в Харківській та Луганській областях та деяких інших ділянках, де дозволяє стан ґрунту, відновилися інженерні роботи", - сказав він.  

Серед генпідрядників проекту "Стіна" - понад 10 підприємств. Як з’ясувало "Слідство.Інфо", деякі з них фігурують у кримінальних провадженнях. Наразі детективи НАБУ, Генеральна прокуратура та військові прокурори досліджують їхню роботу по облаштуванні кордону.

Нагадаємо, у 2017 році детективи Національного антикорупційного бюро України затримали ймовірного учасника розкрадання коштів при побудові проекту "Стіна".