Кремль може піти на поступки Зеленському в питанні Донбасу, вважає російський журналіст / фото УНІАН

Російський журналіст та публіцист Леонід Радзіховський вважає, що якщо Володимир Зеленський стане президентом України, то відносини між Києвом і Москвою не почнуть швидко змінюватися. Проте, шанс на поліпшення є.

Читайте такожГенерал розповів, чи "зіллє" Путін Донбас

Як зазначив журналіст в чаті на "Главреде", у Зеленського є шанс налагодити відносини з РФ, тому що, на відміну від чинного глави держави Петра Порошенка, він не є особистим ворогом російського президента Володимира Путіна.

Відео дня

За словами публіциста, для Путіна Зеленський — "ніхто, невідома і незнайома людина". Глава Росії може піти їй на поступки.

"Далі все буде залежати не від бажань Зеленського, а від бажань Путіна - на скільки Путін буде готовий відступити. Тут є два різних аспекти: Крим та Донбас", - зазначив Радзіховський.

При цьому журналіст погано уявляє собі, як Зеленський буде діяти у якості президента.

"Якщо оберуть Зеленського, я не думаю, що відносини між країнами почнуть швидко змінюватися... Очевидно, що у нього дуже багато турбот, серед яких відносини з Росією першого, другого і третього місця не займають. Йому потрібно буде готуватися до виборів до Верховної Ради...", — зазначив він.

Публіцист вважає, що домогтись великого успіху і великого прориву у відносинах з Росією швидко навряд чи можливо. "А "тягомотину" Зеленський, звичайно, може тягнути, але це не може бути його пріоритетом", — уточнив він.

Радзіховський підкреслив, що проблема Криму існує в Україні, а в РФ тема півострова закрита.

"Ніхто ніколи не тільки його не віддасть, але навіть обговорювати цю тему не буде. Ця тема закрита", — зазначив журналіст.

"А ось тема Донбасу — є. І далі все буде залежати від того, чого хоче Путін. Якщо він хоче продовжувати бодатися з Заходом, і у питанні Донбасу він не відступить ні на крок назад. Якщо ж він хоче налагоджувати відносини з Заходом, то для нього найпростіший спосіб — це йти на якісь поступки щодо Донбасу", — вважає він.

На думку Радзиховського, Путін не став би йти на поступки Порошенку через їх особисті відносини, через те, що це сприймалося б як поразка, відступ і так далі.

"А перед новою людиною Путін цілком може змінити політику, знайти якийсь компромісний варіант", — уклав він.

Раніше у Зеленського озвучили позицію щодо виборів на Донбасі та вступу в НАТО.