Андрій Тетерук прокоментував участь НФ у виборчій кампанії / фото УНІАН

Перший заступник голови депутатської фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук вирішив нагадати, що за низкою успіхів України, до яких апелює президент Петро Порошенко, стоїть уряд Арсенія Яценюка.

Відповідну заяву депутат зробив у Facebook, у відповідь на допис першого віце-спікера Ради Ірини Геращенко.

Читайте такожПорошенко: У мене є твердий намір виграти президентські вибори

Відео дня

«У фб прочитав дорікання Ірини Геращенко, мовляв, чому «Народний фронт» не включився в агітацію за діючого президента Петра Порошенка. Ось саме для цих людей моя відповідь. Я розповім вам про те, чого ви або не знаєте, або не хочете знати. А саме, як «Народний фронт» бере участь у кампанії. Непомітно, але дуже аргументовано, об’ємно і, що там казати, альтруїстично», – вказав він.

Тетерук вказав, що фракція НФ п’ять років працювала на реформи у країні, яку очолював президент Порошенко. За словами депутата, сьогодні Порошенко розповідає про разючі зміни у країні, однак НФ не особливо згадує про свою участь у найважливіших реформах та досягненнях. До них належать, зокрема, безвіз, відмова від російського газу та успішні суди проти «Газпрому», санкції проти РФ, відродження армії, реформа децентралізації, тощо.

«Це уряд Арсенія Яценюка виконав план дій для отримання Україною безвізового режиму з Європейським Союзом, а фракція НФ у парламенті підтримала всі 144 закони з безвізового пакету. Сьогодні українці можуть вільно подорожувати країнами ЄС, маючи лише біометричний паспорт», – вказав Тетерук, говорячи про безвіз.

«Уряд Арсенія Яценюка вперше в історії України забезпечив фінансування сектору національної безпеки і оборони на рівні 5% ВВП. Армія отримала техніку, пальне і зброю, а солдати збільшені у кілька разів зарплати», –вказав парламентар, коментуючи відбудову армії.

Він також нагадав, що уряд Яценюка розпочав реформу децентралізації та програму субсидій, а крім того – зменшив державний борг.

«Попри брудну кампанію з дискредитації вартістю десятки мільйонів доларів, яку вели проти нас як вороги, так і “друзі”, ми не грюкнули дверима, не дали розвалитися коаліції, занурити країну у хаос і ще три роки тому відправити країну на перевибори, які могли підірвати курс країни», – наголосив Тетерук.

«І ще одне. Не менш важливе. Арсеній Яценюк не пішов на вибори і не став відбирати у Порошенка голоси, фактично давши йому можливість потрапити у другий тур. Якби не це рішення - сьогодні зовсім інші люди змагалися б за перемогу у другому турі. З огляду на все вище сказане, що ще має зробити «Народний фронт» для кандидата Петра Олексійовича Порошенка?», – підсумував очільник фракції НФ.

Нагадаємо, другий тур виборів президента відбудеться 21 квітня. До другого туру вийшли чинний президент Петро Порошенко та кандидат у президенти Володимир Зеленський.