Політолог вважає, що Гройсману вдасться залучити під свої знамена депутатів з фракції Порошенка / фото УНІАН

Володимир Гройсман досить амбітний, щоб бажати повноцінної та самостійної кар'єри в Україні як публічного політика, однак навряд чи цей шлях буде йому даний "малою кров'ю".

Про це в коментарі Главреду заявив політолог Микола Спірідонов.

"Він добровільно і швидко не піде, поки буде спостерігати за ситуацією, - чи вистачить у новообраного президента ресурсів його звільнити. А пост прем'єр-міністра – це дуже ласий шматочок. Тому щодо відставки Володимир Борисович буде вичікувати", - заявив Спірідонов.

Відео дня

Він також вважає, що найближчим часом розпочнеться запекла боротьба між політсилами Гройсмана та Петра Порошенка за популярність і прихильників.

"Не варто забувати, що чинний президент набрав певну кількість голосів. І акція "Дякуємо президенту!" − це прагнення Петра Олексійовича показати - він все ще має свою команду, сили і може бути в політиці", − пояснив політолог.

Читайте такожПолітолог оцінив шанси Порошенка стати прем'єр-міністром

Крім того, за даними Спірідонова, у кулуарних домовленостях робилися ставки на Гройсмана, оскільки після поразки Порошенка він однозначно стає більш перспективним політиком.

"Він менш заплямований, і на нього впало негативу менше, ніж на Порошенка. І відповідно він теж може бути частиною цієї команди і захоче повести її на ці вибори. Але набрати більше, ніж прохідний бар'єр, Володимиру Борисовичу навряд чи вдасться. Якщо підключити ресурси, то може бути його фракція (приблизно у складі 18-20 осіб) пройде бар'єр і соромливо примоститися в Раді", − резюмував Спірідонов.

На думку політолога Володимира Фесенка, Гройсману вдасться залучити під свої знамена певну кількість депутатів з фракції Порошенка.

"Гройсман – молодий, він належить до того ж покоління, що й Зеленський. Вони ровесники, як Арсеній Яценюк і багато інших. Зараз починається епоха людей цього віку. У Володимира Борисовича є стартовий рейтинг, який дозволяє боротися за проходження партії в парламент. У нього тотожний з Петром Порошенком електорат. Враховуючи поразку на виборах, частина депутатів піде від Петра Олексійовича. І вони прийдуть до Гройсмана. Частина прихильників президента, які проголосували, але розчарувалися його поразкою, теж підуть до Володимира Борисовича. Тим більше, він зараз виглядає по-бойовому, перспективно, і в гарному тонусі", − вважає він.

Раніше УНІАН повідомляв, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що сформує нову політичну силу для участі у виборах у Верховну Раду, які відбудуться восени 2019 року.