Володимир Зеленський / REUTERS

Відомий політолог і соціолог, директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко розповів про те, які виклики і завдання постануть перед Володимиром Зеленським у перші місяці його президентства.

"Корупція і запекла боротьба не Порошенка, а корупціонерів, які знають, що можуть сісти у в'язницю. Завдання Зеленського – протягом не ста днів, а місяця провести превентивні арешти найбільш корумпованих чиновників адміністрації Порошенко. Крім того, тимчасово Зеленському не варто заїжджати на Банкову, тому що він не може довіряти службі безпеки Порошенка. Він не може довіряти людям, які його начебто охороняють", - вважає експерт. Про це пише Главред.

Читайте такожУ Зеленського пояснили його позицію щодо закону про мову (відео)

Відео дня

Крім того, Небоженко вважає, що Володимир Зеленський цілком здатний здійснювати конкретні перетворення в країні - навіть незважаючи на опір старих кадрів, "розсаджених" Петром Порошенком.

"Це [що Зеленський не зможе провести перетворення через опір порошенківських кадрів - ред.] велика ілюзія наших доморощених політологів і наших політиків. Якщо Зеленський почне боротися з корупцією зачисткою, наприклад, на рівні прокуратури або армії, або на рівні Адміністрації президента, громадська думка буде на його боці. А зараз цього достатньо. Адже більше всього на світі українські політики бояться злої громадської думки українців", - підсумував він.